делегация
делегация / ТПП Стара Загора
Временно управляващият посолството на Ислямска република Пакистан в Република България Маруан Алекс Аийаш, придружаван от служители на посолството посети Търговско-промишлена палата - Стара Загора и се срещна с председателя на Палатата Олег Стоилов и с представители на старозагорския бизнес. На срещата присъстваха изпълнителният директор на Агенцията за регионално икономическо развитие Румяна Грозева и изпълнителният директор на Индустриална зона Загоре Радослав Танев.
 
Подготвя се подписване на споразумение за партньорство между Търговско-промишлените палати на Стара Загора и на пакистанския град Сархад, стана ясно на срещата. Интерес беше проявен към Индустриална зона "Загоре" и към възможности за изграждане на логистични центрове за пакистански стоки, които да използват конкурентното предимство на България, която е географски най-близката до Пакистан европейска страна. 
 
Пакистан, с население 210 млн. жители, има добре развита икономика, като водещи производства са свързани с текстила, изделия от кожа, спортни стоки, хирургични инструменти. Добре развит е и аграрният сектор с производство на екзотични плодове и на други хранителни продукти. Годишният стокообмен между Пакистан и България е само 34 млн. щатски долара, нещо което не съответства на търговския потенциал между двете държави, а участниците в срещата се договориха да работят за неговото увеличаване.
 
Знак на лъвицата с лъвчето - един от историческите символи на Стара Загора, брой от Икономически годишник на регион Стара Загора и друго издание, съдържащо информация за инвеститорите, подари директорът на ТПП Олег Стоилов на временно управляващия посолството на Ислямска република Пакистан в Република България Маруан Алекс Аийаш.  Домакините получиха картина с пейзаж от неговата родина и материали с информация за страната.