Деца похвалиха работата на общината
Деца похвалиха работата на общината / Община Стара Загора

Децата в Стара Загора похвалиха работата на общината по отношение на проектите, свързани с тяхното развитие. Това стана на церемонията по награждаването на града за №1 в националната кампания „Усмихнатите деца на България".

„Стара Загора е град на младежи, които са активни и искат да работят за промените. Благодарни сме на общината и на кмета Живко Тодоров, защото тук имаме много възможности да се почувстваме част от града", коментираха деца, участвали в инициативата „Усмихнатите деца на България".

Тя се провежда за първи път в България, а идеята е на Националния съвет на децата към председателя на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов. На 1 юни в почти всички областни центрове имаше организирани групи деца, които чрез флашмоб изобразиха усмивки. Най-многобройна се оказа групата в Стара Загора - близо 1000 деца от 4,5,6 и 7 клас от училищата в града.

„Община Стара Загора е община приятел на децата. Тя, а и други институции в града са отворени към техните инициативи", коментира Светлозара Стоянова, която е представител на региона в Националния съвет на децата. Именно тя получи от председателя на Държавната агенция Калин Каменов плакета за град-победител в кампанията. След това Светлозара го връчи на кмета Живко Тодоров.

„Благодарни сме на Държавната агенция за подкрепата, която ни оказва за реализацията на проектите, свързани със закрилата на децата и осигуряване на по-добри условия за тях - седемте Центъра за настаняване от семеен тип и изграждането на Общностен център за ранно детско развитие, който до 10 август предстои да бъде завършен.

Всички тези проекти са много важни за Стара Загора като община с най-много социални домове", заяви кметът Живко Тодоров.

„Благодаря на децата, които участваха в инициативата и доказаха, че младите хора в този град участват активно в обществения живот, чрез Младежкия общински съвет и избора на „млад кмет" на града", обърна се към присъстващите деца той.