Да почистим града на липите
Да почистим града на липите / Дарик - Стара Загора

Служителите на Общинска администрация, начело с кмета проф. Светлин Танчев, се включиха в Голямото пролетно почистване на  Стара Загора.

 

Oбщинарите почистиха в районите около Форум Августа Траяна, Парк "Бранителите на Стара Загора", езеро "Загорка", Станционната градина и североизток от магазин "Билла".

 

“Ще бъде хубаво, ако повече хора излязат да почистят районите, в които живеят. Убеден съм, че в бъдеще ще правим все по-често подобни инициативи”, каза кмета проф. Танчев.

За целта на екоакцията има поставени допълнителни контейнери за битови отпадъци. По Административни бюра ще се раздадат чували и ръкавици за почистване на междублоковите пространства, зелени площи, детски и спортни площадки, паметници, исторически местности, училища и детски заведения. Осигурени са и 8 самосвала, фадрома и голямо ремарке, които ще бъдат използвани за по-бързото извозване на събраните отпадъци. За най-активните участници са осигурени поощрителни награди.

Пролетно почистване на града започна на 21 и ще продължи до 26 април. Организатори на екоакцията са Община Стара Загора и Нелсен чистота ООД.