Внесоха обвинителен акт срещу  Иван Вуцов за упражняване на лекарска специалност без правоспособност
Внесоха обвинителен акт срещу Иван Вуцов за упражняване на лекарска специалност без правоспособност / starozagorskinovini.com
Едно общо наказание от две години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 100 лева бе наложено на 61-годишния д-р Иван Вуцов.

Районен съд – Стара Загора постанови присъда, с която призна подсъдимия за виновен в това, че в периода от 10 май 2004 г. до 30 септември 2015 г. в Стара Загора, е практикувал професията лекар по специалност „Кардиология“. Дейността си той осъществявал в два вида лечебни заведения – в заведение за извънболнична специализирана медицинска помощ, в изпълнение на сключени договори с НЗОК, и в лечебни заведения за болнична помощ, по силата на сключени трудови договори с лечебни заведения, без да е придобил по установения ред правоспособност за тази специалност.

За извършеното престъпление съдебният състав на Районен съд – Стара Загора му наложи наказания от една година лишаване от свобода, чието изпълнение отложи за срок от три години, и глоба в размер на 100 лева

Така присъденото наказание се групира с наказанието, наложено на д-р Вуцов за извършено от него документно престъпление през периода от 11 юни 2010 г. до 27 декемвир2013 год. През това време подсъдимият съзнателно се ползвал от преправен официален документ за придобита специалност „Кардиология“. За деянието си той бе осъден, с влязла в сила присъда през 2018 год., на две години лишаване от свобода, чието изпълнение се отложи за срок от четири години.

След групирането на наказанията по двете присъди се стигна и до определеното едно общо наказание.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.