Внесоха обвинителен акт срещу  Иван Вуцов за упражняване на лекарска специалност без правоспособност
Внесоха обвинителен акт срещу Иван Вуцов за упражняване на лекарска специалност без правоспособност / starozagorskinovini.com
Районен съд Стара Загора даде ход на делото срещу д-р Иван Вуцов, обвинен за използване на фалшива диплома по кардиология.
 
По време на заседанието бяха разпитани свидетели, сред които заместник-ректорът на Медицинския университет в София проф. Алексей Алексеев. Според него Вуцов е завършил медицина. Има си редовна диплома и правоспособност. След това се е обучавал – следдипломно обучение, по специалност "Вътрешни болести", за което е придобил диплома – оригинал 37759 от 1991 година. След това доктор Вуцов обявява дипломата за невалидна, въз основа на което му е издаден дубликат. В него е вписано, че има специалност по „Вътрешни болести“.
 
Когато се е явил пред държавна изпитна комисия на 8 и 9 май 1995г. за изпита си по кардиология, калиграфът е записал в протокола, че "не се признават права на специалист по „Кардиология“ на доктор Вуцов“. Той не е кардиолог. Следва второ явяване на изпит на 13 и 14 май пред Държавната изпитна комисия, за да получи правоспособност по „Кардиология“. Отново държавната комисия се произнася, че: „не се признават права на специалист по „Кардиология“ .
 
По време на заседанието бяха разпитани общо шестима свидетели. Следващото заседание е насрочено за 4 май.