/ Община Стара Загора
На 5 октомври Стара Загора чества своя празник. По този повод паркирането в рамките на „зелена зона“ ще бъде без заплащане. Освен това този ден е и неучебен за всички ученици в Общината.

По традиция, в навечерието на празника на града, Младежки общински съвет, представители на старозагорските училища и жури избират градоначалник на Млада Загора. 

Събитието се проведе в залата на Регионална библиотека “Захарий Княжески”. Тази година, изборът бе не само на кмет, но и на заместник-кмет, поради разлика от 1 точка след проведените три кръга.

Никола Кирилов от Профилирана природо-математическа гимназия “Гео Милев” е избран за 28-ият кмет на Млада Загора, а Ивайла Кирилова от Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ ще бъде негов заместник, съобщиха от Общината.

Община Стара Загора

Специален гост на събитието бе телевизионният водещ Драгомир Драганов, който непосредствено преди началото на избора за кмет на Млада Загора откри своята изложба от циркови плаката във фоайето на Регионалната библиотека. Той поздрави участниците и им пожела една достойна и честна надпревара.   

Приветствие към гости и кандидати отправи зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова. “Тази година имаме огромен интерес от 10 училища, които влизат в надпреварата.

Радвам се да видя тук толкова представители и бивши ученици минали вече през мястото кмет на Млада Загора. Традицията за този избор, която датира от 1996 година, за нас е изключително важна, тъй като това е начинът да чуем гласа на младите и да бъде развито критично и аналитично мислене, както и да се научи как да се отсеят приоритетите, за които да се борите, за да бъде нашият град още по-добро място за живеене. Пожелавам успех на всички”, каза зам.-кметът по “Образование, здравеопазване и социални дейности”. 

Членовете на Младежки общински съвет ще участват в ритуала за празника на града, а младият кмет и зам.-кметът ще получат символично Ключа на града.