Честен вот в ромската махала на Казанлък искат от АТАКА
Честен вот в ромската махала на Казанлък искат от АТАКА / netinfo

За честен вот в ромската махала на Казанлък, се обявиха днес от местната структура на партия АТАКА.

Общинският лидер на партията в града Драгомил Иванов призова местните политически сили да подпишат обща декларация, че партиите няма да купуват ромски гласове за местния вот. Документът щял да има морална стойност.
По думите му, ако никой не купува гласовете на ромите, това ще е една стъпка напред към „ оправянето на нещата". Всички ме питат как ще се оправят нещата, но то оправянето започва от нас и нашият морал, заяви Драгомил Иванов. 
Според нго,  „Казанлък може да изкарва милиони от туризъм, но нямало идеи, не пари, затова нещата в града не вървят". Това била и причината от партията да инициират специална анкета за местния дребен и среден бизнес, в която да разберат какви са проблемите на дребните предприемачи и какво очакват те от общината и държавата.

От партията на Волен Сидеров в Казанлък предлагат всички политически партии, общинската администрация и кметът на община Казанлък Галина Стоянова, „да седнат на една маса" по тези въпроси.


Срещи в населените места, с цел предстоящия местен вот наесен вече са започнали от партия АТАКА. В процес на подготовка е и самостоятелната листа за общински съветници.
Съвсем скоро от партията започват и кампания за набирането на средства за изграждане на бюст- паметник на поета революционер Христо Ботев, в Казанлък.

Паметникът ще е в парк „Розариум", за което местният парламент вече е дал съгласието си. Колко обаче ще струва това родолюбиво начинание, от АТАКА още нямат информация.