/ netinfo
БЗНС се подготвя за предстоящите избори и води преговори с евентуални коалиционни партньори,  съобщи в Стара Загора независимият народен представител от региона Спас Панчев.

Пред земеделците има няколко възможности- да се договорят с другите формации, с ръководители Николай Ненчев, Петя Ставрера и Румен Йончев, да се коалират с ВОЛЯ или да преговарят с някоя от партиите, част от Обединени патриоти. За местните избори БЗНС ще излъчи кандидати за общинските съвети по общини, а също и за кметове на малките населени места.

По повод нашумелите проблеми с ромското малцинство у нас, депутатът призова образованието за тях да стане задължително, а също и да намерим правилния подход и да си помагаме взаимно, за да живеем заедно в обществото на Европейска България.

Причината земеделците да напуснат в края на юли коалицията "БСП за България" се състои най-вече в промяна на отношенията, коментира още Панчев. "Партията ни беше неглижиран. От нас нямаше никой в ръководството, както и от другите партии в коалицията. Нещо, което никога не се е случвало." Земеделците не са съгласни и с това, че нямат право да издигат кандидати за местните избори, а трябва да участват заедно и да подкрепят тези на БСП.