БСП:Бъдещето на Летището да се реши чрез допитване

документи документ
документи документ / Thinkstock/Getty Images
„Настояваме да се запази възможността Летище Стара Загора да възстанови летищната си дейност като гаранция за бъдещо силно икономическо развитие на целия Старозагорски регион“. Това е записано в позиция на ОбС на БСП в Стара Загора. Поводът според тях е актуалната тема за летището през последните дни.
 
Социалистите смятат, че бъдещето и съдбата му трябва да се реши от старозагорци чрез обществено допитване. Те настояват държавата, в лицето на ресорното министерство и кметът на общината да предоставят информация за предприетите до момента действия по отношение на Летище Стара Загора.
 
„Позицията на БСП в Стара Загора е последователна и ясна – ние сме за запазване на летището като такова, независимо под чие управление ще бъде.
 
Обявяваме се и за развитие на Индустриалната зона. Но от години сигнализираме, че общината закъсня, пропилявайки време в три мандата, Стара Загора да има изградена индустриална зона, в която да работят предприятия на крупни индустриални инвеститори.
 
Категорично настояваме замисленото разширяване на Индустриална зона „Загоре“ да се случи в най-кратки срокове, но това да не става за сметка на Летище Стара Загора.
 
Летището трябва непременно да бъде запазено като такова дори и в близко бъдеще да не е възможно възстановяване на летищната му дейност.
 
Тази позиция се споделя и от бизнеса, и от специалисти и експерти, и най-вече от гражданите на Стара Загора. Всякакви други решения, водещи до ликвидацията на летището, означават отказ на управляващите да мислят и действат стратегически“, е записано в позицията на БСП Стара Загора.