Бойчо Биволарски: Остава сериозно съмнение за груба манипулация на вота
Бойчо Биволарски: Остава сериозно съмнение за груба манипулация на вота / DarikNews.bg, архив

„След края на първи тур у нас остава едно сериозно съмнение за груба манипулация на вота. Това обаче са процеси, с които за съжаление не можем да се преборим", заяви в ефира на Дарик кандидатът за кмет от БСП Бойчо Биволарски, който спечели доверието на 19,07 % гласувалите старозагорци и отива на балотаж следващата неделя с Живко Тодоров от ГЕРБ.

Бойчо Биволарски сподели, че предизборният му щаб е подал жалба в Общинската избирателна комисия за опорочаване на вота. Той даде пример със секция в ромската махала.: „Избирател влиза в тъмната стаичка, автоматично излиза и казва, че някой е отбелязал вече пред името на един от кандидатите за кмет на Стара Загора. за съжаление това се повтори и в друга секция ". До момена от БСП не са получили становището на ОИК по жалбата.

Биволарски не скри, че БСП е очаквала по-висок резултат на кметския вот и изрази надежда, че ще успее да мобилизира по широк кръг от избиратели за втори тур.
„Разчитам на една повишена активност. Сега излязоха малко над 68 хил. старозагорци. Очаквам да излязат повече хора да гласуват. Не мога да не споделя и огорчението си от това, че начинът на гласуване отказа много хора да отидат до урните. Това е поредното доказателство, че властимащите не си свършиха работата с организацията на изборите".

В Община Стара Загора кандидат-президентската двойка Калфин-Данаилов получи гласовете на 27,04% от старозагорци, а листата с общински съветници на колиция "БСП ПБС" - 15,96%, което според прогнозни изчисления им осигурява 9 мандата, при 11 в предишния местен парламент.