Августиада
Августиада / netinfo
“Благодаря на всички приятели , на организаторите,на близки,роднини,които ме подкрепиха,на всички,които ме тласнаха напред и вярваха в мен! За мен тази титла носи огромна отговорност и силно се надявам да представя достойно града ни !Благодаря Августиада! На добър час на фестивала“. Това послание отправи след конкурса снощи новата Царица Августиада Маргарита Лъчезарова. Абитуриентката от НУМСИ „Христина Морфова“ има амбиции да продължи образованието си в областта на музикалния театър.

Августиада
netinfo


Тя спечели титлата в оспорвана надпревара с още 19 претендентки за короната на фестивала.

За седми пореден път Стара Загора е домакин на Фестивала на виното и културното наследство Августиада, който ще продължи до неделя.

Августиада
netinfo


Царицата на Августиада2018  Маргарита Лъчезарова ще бъде посланик на фестивала до следващата година. „Младите хора у нас да бъдат по-отворени към българското, да се гордеят с него, да бъдат по-смирени и по-подкрепящи се“, призова новата Царица.

Празникът на виното в Стара Загора бе открит на Античната улица, а според организатора му Олег Стоилов-председател на ТПП Стара Загора, той вече се е превърнал в туристическа и културна визитна картичка на града ни.

Августиада
netinfo

През целия ден на откритата сцена ще има богата фолклорна програма, с участие на кукерски групи, танцови и певчески състави от Стара Загора, Старозагорски минерални бани, Чирпан, Първомай, Хасково, Димитровград, Карнобат и Ямбол. Ще има и групи от Ротари клубове от страната.

Августиада
netinfo


Фолклорната програма ще бъде допълнена с щандове с народни занаяти.

Августиада
netinfo


Тази година на фестивала се представят над 30 наши и чуждестранни винарни, както и кулинарен сектор с различни изкушения, с международен акцент- Швейцария.