Живко Тодоров
Живко Тодоров / община Стара Загора
Отиващата си година беше интензивна, убеден  съм, че ще приключи  успешно и във финансов план. Така кметът Живко Тодоров коментира свършеното от екипа му и припомни, че продължава работата по няколко големи обекта-Зоопарк, ул. „Иван Вазов“, кв. „Самара-1“, подписан е договорът за „Самара-2“.

Едновременно с реализацията им се обявяват и обществени поръчки за ремонт на Руския пазар, Летния театър, Станционната градина, за рекултивация на старото сметище.  До края на годината ще бъде пусната процедурата за 33 нови електрически автобуса и зарядни станции. В ход е и въвеждането на „умно“ паркиране, което ще позволи чрез специално приложение шофьорите да виждат в реално време свободните паркоместа. През идната година ще бъде приет и дългоочакваният генерален план за организация на движението.

„Предстои една много интензивна година за Стара Загора, в която ще работим за това да бъдат по-успешно реализирани проектите отколкото до момента. Това означава да следим стриктно за сроковете, да изберем коректни и качествени изпълнители“, допълни кметът Тодоров.

Акценти в работата на екипа на кмета през новата година ще бъдат образованието и общинското здравеопазване. „Трябва да се придобие сградата на бившето АГ, където ще пребазираме голяма част от общинските здравни заведения, за да имаме по-добра и качествена услуга”, категоричен бе Тодоров.

Към здравния център за доболнична помощ е предвиден и паркинг, който допълнително да улесни старозагорци.