Таньо Брайков
Таньо Брайков / netinfo
С 35 гласа общинските съветници избраха адвокат Таньо Брайков за председател на Общинския съвет в Стара Загора. Емил Христов, който от 2011 година заемаше поста, вече е депутат в 44-то Народно събрание.
 
5-членна комисия, с председател Даниела Лекина от БСП, проведе вота, в който невалидните бюлетини бяха осем, а шест недействителни.
 
Съветниците гласуваха възнаграждението на новия председател на Общинския съвет-90% от възнаграждението на кмета, с корекцията, че работният му ден ще е 6-часов, което редуцира месечното му възнаграждение до 75% от това на кмета на Общината, плюс допълнително възнаграждение от 1,26% за всяка година трудов стаж.
 
Адв. Таньо Брайков е роден през 1962 г. в Стара Загора. Завършил е специалността Право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 20 години работи като адвокат. Общински съветник е първи мандат. Семеен.
 
На заседанието клетва положиха и двама нови заседатели от управляващите-Светлана Иванова и Гочо Карагьозов, които влизат в общинския съвет на местата на избраните народни представители Емил Христов и Радостин Танев.