5 биса за примата Веселина Кацарова
5 биса за примата Веселина Кацарова / Община Стара Загора

5 поредни биса извикаха на сцената на Държавната опера в Стара Загора оперната прима Веселина Кацарова по време на снощния й първи след 20 години на старозагорска сцена концерт. Изявата й на родна сцена бе съпроводена с концерт на симфоничния оркестър на Българското национално радио, дирижиран от маестро Емил Табаков.
Аплодисментите почти разплакаха певицата и в знак на благодарност към изключително топлото посрещане тя изпя акапелно специално преработена за нея от покойния композитор Красимир Крюкчийски българска песен.

От сцената удостоената със званието „Почетен гражданин на Стара Загора" Веселина Кацарова благодари на организаторите на концерта за възможността да пее на родна сцена след 20 годишно отсъствие и изрази надежда, че младите поколения също ще обичат класиката. Концертът на оперната прима и симфоничният оркестър на БНР даде старта на 44-тия Фестивал на оперното и балетно изкуство в Стара Загора. Той бе открит от кмета на града Живко Тодоров. Приветствие към организаторите на фестивала и старозагорската общественост изпрати и министърът на културата Вежди Рашидов.

В препълнената зала на Операта звучаха изпълнения на увертюри от Джокомо Росини, Верди, Сен-Санс, Чилеа и други.

44-тият фестивал на оперното и балетно изкуство се организира от Министерството на културата, Община Стара Загора и Държавната опера в града.