линейка
линейка / iStock/Getty Images
Тежкият инцидент е заради излязла на пътя крава
32-годишен млад мъж  от Казанлък загина на пътя Тулово –Казанлък снощи, около 19:30 часа, след като с управлявания от него мотоциклет се блъска във внезапно излязла на пътното платно крава.

Инцидентът става на същото място, на което преди 11 месеца  заради излязла внезапно в тъмната част на денонощието двуколка с кон,  се блъснаха с лекия си автомобил двама младежи и загинаха на място- 22-годишната Вики и 23-годишният Цанко от Казанлък.

Загиналият снощи, Виктор е баща на две малки деца-близнаци. Син е  на известен казанлъшки бизнесмен.

От октомври миналата година това е третият инцидент, който завършва фатално и отнема животи на млади хора от Казанлъшко  заради сблъсъци с внезапно излезли на пътното платно селскостопански животни и каруци.В трите инцидента живота си изгубиха 4 човека.

Още  след първия случай, казанлъчани излязоха на протести и бдения, с искане за промени в Закона за движение по пътищата, които да  преустановят подобни движения по главните пътища. Те настояха и за  тежки санкции  на водачите на каруци и стопани на безпризорно пуснати животни,  станали причина за тежки инциденти.Три отделни подписки на граждани бяха депозирани до държавните институции, но засега без резултат.

Само Общинският съвет на Казанлък направи промени по отношение на регламентирането на движението на каруците по пътищата.