2 млн. лева борч на казанлъшката болница
2 млн. лева борч на казанлъшката болница / netinfo

За близо 2 милиона лева са задълженията на казанлъшката Многопрофилна болница, съобщи нейният управител д-р Христо Христов.

Само към една от фармацевтичните фирми болницата е заборчняла със 750 хиляди лева и има реална опасност да бъдат блокирани сметките на здравното заведение , ако то своевременно не започне покриване на задълженията си.

Ситуацията с парите в болницата се усложнява и заради липсата на каквото и да е финансиране от страна на държавата и на местната община.

Въпреки, че през миналата година бе продаден болничен имот за над 1,5 милиона лева, на практика нито лев от това не е получило здравното заведение, въпреки, че има решение на местния съвет за това половината от сумата да се пренасочи към болницата за закупуване на медицинска апаратуура или ремонти.

Все още не е ясно дали най- накрая през тази година ще се осъществи чакания повече от четвърт век ремонт на родилното отделение в Казанлък. Недовършен е ремонтът и в хирургичното отделение, от спешно освежаване и нова техника се нуждаят и други болнични отделения.

Над 250 хиляди лева са на практика загубите, реализирани от болницата в Казанлък през миналата година заради лечението и обслужването на близо 500 здравно неосигурени лица.

Недофинансирането на клиничните пътеки също е сериозен проблем за болничните финанси. Управителят на здравното заведение призова населението на Казанлък и района за съпричастност и подкрепа на лекарските протести