Жена задигна четири велосипеда от гаража на един собственик за два часа. Кражбата е от столичния квартал „Гео Милев”. Сигнализира потърпевшият, а обирът е заснет от охранителни камери, съобщи NOVA.

„Жената е отворила вратите с някакъв инструмент, който пъха към магнитния палец. Вратите са с чип. В кооперацията има топла връзка към мазите и гаражите. Жената обикаля и се натъква на моя гараж. Влиза вътре и започва да си взима колела едно след друго”, разказа потърпевшият Стилян Василев.

Според него жената периодично извършва кражби, тъй като от видеозаписите се вижда, че действа необезпокоявано. Велосипедите на Стилян Василев отмъква в рамките на 2 часа, а щетите за семейството са за над 3000 лв.

„При второто влизане вече е сложила суитшър с качулка, но пак не си прикрива добре лицето. Не слага и ръкавици. Вижда се, че пуши във входа. Децата го приемат най-тежко. При четвъртото влизане в гаража жената има и съучастник, който носи раница. Освен колелетата, взимат и перилни препарати”, обясни още Василев.

Записите на охранителните камери в блока показват добре лицето на жената. Потърпевшият е отправил призив в социалните мрежи, ако някой познава въпросната жена, да му сигнализира. Очакват се и записи от охранителните камери на близките обекти.
NOVA