/ iStock/Getty Images
Четвърти мобилен пункт за ваксинация срещу COVID-19 ще бъде разкрит тази събота и неделя в София.

Той ще е разположен в обновения Северен парк при входа откъм ул. "Бели Дунав" в жк. "Надежда" 4. Останалите три пункта ще са на познатите от миналия уикенд места - в Южния парк при входа откъм бул. "Гоце Делчев", Борисовата градина до езерото "Ариана" и кв. "Красна поляна" паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение".

„Зеленият коридор” в столичната болница „Св. Иван Рилски” се удължава

Работното време на пунктовете ще е от 9:00 до 16:00 часа. За да не се образуват опашки, където е необходимо ще бъдат осигурени допълнителни медицински екипи от общинските многопрофилни и АГ болници, както и от ДКЦ 11. 

Организацията се прави от екипи на  дирекция "Аварийна помощ и превенция", които  ще помагат и на гражданите при попълване на необходимите документи. Във всички 4 мобилни ваксинационни пункта столичани ще могат да избират каква ваксина да им бъде поставена - векторна или ИРНК.

Припомняме, че миналия уикенд над 1000 столичани се имунизираха срещу COVID-19 в мобилните пунктове, организирани по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова и Столичната регионална здравна инспекция.