/ Георги Димитров
Въвежда промяна в движението на трамвайните линии 4, 5 и 11
Заради ремонт на трамвайното трасе по бул. „Цар Борис III“ в участъка между бул. „Тодор Каблешков“ и Околовръстното шосе, се въвежда промяна в движението на трамвайните линии 4, 5 и 11, съобщиха от Столичната община. 

Спира се движението на трамваите по бул. „Цар Борис III” в участъка от ул. „Тодор Каблешков“ до трамвайно ухо „Княжево“. Трамвайната линия №5 ще се движи по трасето от ухото на „Съдебна палата“ до ухото на „Бъкстон“. Трамвайната линия № 4 ще се движи по маршрут - в посока бул. „Никола Петков“ - от кв. „Орландовци“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „Козлодуй“ - бул. „Княгиня Мария Луиза“, по бул. „Княгиня Мария Луиза“, „Централна ж.п. гара“, по бул. „Христо Ботев“, бул. „Македония“, бул. „Ген. Тотлебен“ и по бул. „Цар Борис III“ до трамвайно ухо „Бъкстон“ двупосочно. 

Променят движението по трамвайното шосе на бул. „Цар Борис III“ в София

Трамваите по линия №11 ще се движат по скъсен маршрут от кв. „Илиянци“ до трамвайно ухо „Овча купел“ двупосочно. Осигурява се временна автобусна линия № 5ТМ. Автобусите по нея ще се движат по следния маршрут: от автостанция „Княжево“ по бул. „Цар Борис III“, по бул. „Братя Бъкстон“, по ул. „Тодор Каблешков“ и наляво по бул. „Цар Борис III“ по маршрута до автостанция „Княжево“.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута, както и на временните спирки съгласно приетата временна организация на движение. Автобусите ще се движат в интервал от пет минути. 

"Първият етап на строителството на трамвайния път от „Съдебна палата“ до трамвайно ухо „Бъкстон“ по бул.“Цар Борис III“ е изцяло завършен. От днес започват строителни работи във връзка с етап 2 от ремонта на трасето", съобщи на брифинг вчера заместник-кметът по строителство на София Ангел Джоргов.
Рени Никифорова, БТА