/ iStock
От днес се възстановява реверсивното движение на първокласния път I-1 София – Перник в района на кв. „Княжево“. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

За облекчаване на трафика всеки работен ден от 6 до 10 часа ще се обособяват две ленти в посока София в участъка от местността „Черния кос“ до Александров мост.

В отсечката при Владая /от км 278+567 до км 281+800/ реверсивното движение се предвижда да бъде възстановено в края на октомври, когато се очаква да завърши укрепването на свлачището при 281-ви км на пътя София – Перник.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство в района на Владая, но ремонтните дейности са необходими и неотложни, за да се осигури безопасността на движението. Апелът към водачите е да карат внимателно, да спазват стриктно пътната сигнализация и въведените ограничения на скоростта.

Алтернативният маршрут на път I-1 София – Перник е по АМ „Струма“ и третокласния път Суходол - Мало Бучино - Голямо Бучино.

Припомняме, че реверсивното движение в двата участъка от пътя София – Перник бе временно преустановено през месец май поради започналите ремонтни дейности в два участъка от трасето на малко разстояние едно от друго – укрепването на свлачището и ремонт на трамвайния релсов път по бул. „Цар Борис III“ в кв. „Княжево“, изпълняван от Столична община