От днес се връща месечната карта за една линия в столицата във вида, в който беше преди 1 януари 2023 г.

Месечната карта за една линия на наземния градски транспорт (автобус, тролейбус, трамвай), както и за метрото се продават на същите цени.

С това желанието на гражданите, които протестираха против промяната, с която картата за една градска линия беше премахната, е официално удовлетворено.

Всички ученици, които са закупили по-скъпи ученически карти могат да отидат на касите на ЦГМ и да си получат парите обратно. Това съобщи председателя на Столичният общински съвет (СОС) Георги Георгиев. Той допълни, че от днес ученическата и студентската карта ще са на цена от 6.90 лева до края на годината.

На 23 февруари 2023 г. (СОС) гласува и одобри връщането на месечната карта за градски транспорт за една линия. Преди това Комисията по транспорт към СОС одобри връщането на картата за една градска линия за наземен транспорт и метро. На заседанието общинските съветници приеха редица предложения за облекчаване на столичани при пътуването им в градския транспорт, даване на нови възможности за придвижване и улеснения за собствениците на електромобили. Беше одобрен докладът на председателя на СОС Георги Георгиев и Грети Стефанова относно промени в Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община, с които се възстановява продажбата на превозния документ карта за една линия наземен транспорт и метро за всички пътници по редовна и преференциална тарифа (ученици, студенти, пенсионери, докторанти).

Статистиката показва, че около 3% от пътуванията в столицата се извършват с карта за една линия. От 1 март перфораторите за билети и хартиеният билет останаха в историята. 
БГНЕС