Вежди Рашидов: София няма нужда от експерименти
Вежди Рашидов: София няма нужда от експерименти / БГНЕС, архив
"София няма нужда от експерименти", категоричен е председателят на комисията по култура Вежди Рашидов. Според него, когато  се установи работещ кмет, той трябва да остане и да работи. "Останалото е говорилня", заяви депутатът от ГЕРБ в интервю за бТВ.

"Защо трябва да се загуби София?. Защо го приемаме като някакъв салам, който сега ще видим кой ще го яде. София е един жив организъм, в който живеем всички ние. Защо гледаме София като една говорилня, където с говорене трябва да обсебим? Живеем в този град", коментира още той, като отговори на въпрос дали битката за София ще бъде загубена от ГЕРБ. 

Борисов: БСП изгони Мая Манолова, ГЕРБ я подкрепи

По отношение на прогнозите на социолозите за преднина на Мая Манолова, Рашидов посочи, че малко го интересуват тези проучвания. 

"Мен ме интересува кой е градивният кмет. Разликата да се говори и да се прави е много голяма. България изработихме една плеяда хора, които много хубаво говорят, но никога не са правили нищо. Това е нещо като културолог, не може да рисува, но благодарение на Пикасо, съществува", обясни Вежди Рашидов.

Фандъкова: Мога да покажа на Манолова една по една новите 100 детски градини

Във връзка с критиките на опозицията за практиката на Бойко Борисов да обикаля с джипа си населените места, Рашидов подчерта, че лидерът на ГЕРБ е направил монолитна партия. "За тази партия работи години наред. Той не си прави с разходка с джипа. Второ, Бойко Борисов е правил малките си грешки. Никога не ги е отричал, но когато трябва да се стабилизира, се стабилизира", заяви още Вежди Рашидов. По думите му всяка грешка му е пример да се оправи по-нататък. "Не джипът, самият Бойко Борисов като лидер излезе и се оправи", допълни още Рашидов.