/ iStock/Getty Images
Абитуриенти пострадаха при верижна катастрофа на ул. Александър Жендов и бул. Шипченски проход в София.

Ударили са се три автомобила
, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От Спешна помощ съобщиха за DarikNews.bg, че сигнал за инцидента е подаден в 15:45 ч. а 5 минути по-късно 3 линейки са били на мястото. Пострадалите са откарани в две столични болници за преглед.

Пътна полиция на крак заради абитуриентските балове

Момче на 19 години е с рана на главата, а 19-годишно момиче е с гръдна травма, те са откарани в УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“. В болница "Пирогов" са момче на 16 години, което е с гръдна травма и момиче на 17 години с множество наранявания. От Спешна помощ съобщиха още, че шофьорката на един от автомобилите, която е по-възрастна от останалите пострадали, е в нервна криза.

Колите са се сблъскали челно, информира кметът на район "Слатина" Георги Илиев в профила си във Фейсбук.

Пострадали са петима души, всички са контактни и са настанени в три различни болници, пише още Илиев. Само един от тях е със съмнение за по-сериозна травма.

Катастрофата с автобус в „Орландовци“ - заради човешка грешка

Вероятно причината за инцидента е несъобразена скорост. "Моля, празнувайте отговорно!", написа кметът на район "Слатина".

И друг инцидент е станал по същото време в столицата. Пешеходка на 41 години е блъсната от кола. Самата тя е подала сигнала в Спешна помощ, а след 12 минути линейка е била на мястото на инцидента. Жената е починала на място, съобщи говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.