/ БГНЕС
Ще има необходимото увеличение на възнагражденията за работниците в детското здравеопазване. Ще се изпълни колективния трудов договор в пълен размер - 1890 лв. Това е, което целяхме, заяви кметът на София Васил Терзиев.

Терзиев уточни, че е говорил по въпроса с МС това да се случи и са предприети всички формални стъпки.

Протестиращите медицински сестри правят опит да влязат в Столична община (СНИМКИ)

"Това увеличение ще се случи. Стараем се от 1 април да бъде факт. За нас е важна тема справедливото възнаграждение на всички заети – постигнахме го в транспорта, в културата, а сега се радвам, че го постигаме и в здравеопазването", заяви той и обеща да работи за промяната на системата.

Кметът на София посочи, че е било проблем да се намерят средствата за увеличение. "Обяснихме на синдикатите, че е много популистко да се вмени на общината да доплаща за държавно делегирани дейности", каза той.

Според Терзиев това прави системният проблем още по-дълбок. "Ние държахме парите да дойдат от държавния бюджет, иначе всеки, който поиска може да дойде при нас с искания за компенсиране. Това не е държавническо и не е правилният подход", добави кметът.

Булфото

Припомняме, че вчера Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ и на Медицинска федерация "Подкрепа" протестираха пред Столична община. Кметът Васил Терзиев излезе извън сградата, за да разговаря с тях.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС