трамвай
трамвай / Столичен електротранспорт
В Столичния електротранспорт не е постъпвала информация за заразени служители с индийския вариант на COVID-19. Това съобщи пред DarikNews.bg изпълнителният директор на дружеството Евгений Ганчев. Така той коментира изнесената информация от Центъра по заразни и паразитни болести, че заразените с Делта варианта на COVID-19 са служители на Столичен електротранспорт.

Заразените с индийския вариант на COVID-19 работят в градския транспорт в София

Ганчев уточни, че в дружеството се води стриктна статистика на заболелите от коронавирус. Към днешна дата са регистрирани двама заразени с COVID-19. И двамата са ватмани в трамваи, където кабините, в които работят се затварят, каза още той. Те са карантинирани и нямат установени контактни лица в дружеството, допълни Ганчев.

Миналата седмица болните служители на дружеството са били седем, заяви той и припомни, че всички превозни средства на градския транспорт се дезинфекцират поне по два пъти дневно. 

Единият служител на Столичен електротранспорт, за когото се е знаело, че е прекарал индийския вариант на COVID-19, вече е излекуван и е на работа. Това добави по-късно през деня зам.-директорът на дружеството инж. Иво Василев.