/ БГНЕС
"Обмисляме в София да има улици "Навални" и Кристиан Таков". Това заяви пред журналисти кметът на София Васил Терзиев

"Всички са доволни от това, което им се е паднало. Явно само на представителите на ПП-ДБ и "Спаси София" не им се е паднало това, което искат", каза той във връзка с разпределението на столичните общински комисии

"Това, което аз се надявах да видя е разпределение на председателските места, базирано на някаква политическа логика. Има по-важни комисии и не чак толкова важни комисии. Там да бъде пропорционално разпределението, на база на тежестта на всяка една от политическите формации", допълни Терзиев.

По думите му председателите на комисиите трябва да дават темпото и да са компетентни в ресорите, които са им дадени.

"Не виждам това да се е случило при доста от изборите. Апелирам да започнем да работим заедно, защото гледам от по-голяма перспектива", посочи столичният кмет. 

Запитан защо не е забранил провеждането на Деня на съветската армия, който се провежда в квартал "Лозенец" и декларацията на ПП-ДБ по темата, кметът обясни: "Тук има много сериозно неразбиране, ако някой иска да протестира – да отиде пред МВнР. В нота от там пишат: "моля за вашето разпореждане за предприемане на съответните действия по компетентност". В случая моите действия по компетентност са да бъде безопасно - не сгазят някой, да не стъпчат цветята, но моята компетентност не е да разреша или да не разреша".

"Процедурите при организиране на митинг, на шествие, когато идва нота от МВнР, когато идва искане за разрешение за провеждане на масово мероприятие, са различни. Държа да не се злоупотребява за политически цели и ако някой има претенции да иде пред МВнР", каза още кметът на София.

Терзиев беше категоричен, че е заявявал позицията си за това къде е Русия и къде е Украйна не веднъж.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня