Прокуратурата издирва хора, които са станали свидетели на намушкването на 16-годишния младеж в центъра на София. Инцидентът се случи на 23 септември на ул. "Пиротска".

Спорът е възникнал след вербален конфликт. Пострадалото момче се е опитало да се отдалечи от мястото, но е настигнато от извършителя и е наръгано с нож, обясниха от обвинението.

16-годишно момче е намушкано с нож в центъра на София

Обвиненият е 17-годишен чужденец, който е с хуманитарен статут у нас. Повдигнато му е обвинение за телесна повреда чрез използване на нож. Оръжието е иззето.

"Експертиза ще изясни дали кръвта по оръжието е на пострадалия, както и дали евентуалният извършител е оставил свои епителни клетки по дръжката на ножа", обясни прокурор Георги Иванов.

В хода на разследването са задържани още няколко български граждани, които са разпитани като свидетели и са освободени след това. Към момента няма събрани доказателства в престъплението да са участвали други лица.

Повдигнаха обвинение на задържания, намушкал с нож момче в София

Прокуратурата призова ако има хора, които са станали свидетели на събитията да се обърнат към СРП, защото това ще помогне за разкриването на истината.

Предполага се, че има опасност задържаният мъж да се укрие. Георги Иванов отказа да уточни гражданин на коя държава е задържаното лице, "защото се проверяват различни версии".