Съдът пусна Крокодила, той остава зад решетките заради друго обвинение
Съдът пусна Крокодила, той остава зад решетките заради друго обвинение / снимки: БГНЕС

Емил Милев-Крокодила беше пуснат с най-леката мярка „подписка” от Софийския градски съд. Той обаче няма да излезе от ареста. Той има повдигнато обвинение по делото „Килърите 2” от специализираната прокуратура и в момента е със 72-часова прокурорска мярка, съобщиха източници от прокуратура.

Очаква се в понеделник прокуратурата да поиска от съда да му наложи и постоянна мярка „задържане под стража”.

Крокодила е обект на разследване от Специализираната прокуратура по друго дело - по така нареченото „Килърите 2”. Събират се доказателства за това, че е участвал в обира на банков клон в „Студентски град” на 5 април 2012 г. с групата на Вальо Бореца, но като „наемник”- не като член на организираната престъпна група, уточняват от Специализирания наказателен съд.

Минев е спряган за автор на редица магистрални грабежи, извършени от ръководена от него „банда на крокодилите”, но беше арестуван за кражбата на близо 1500 лв. от бензиностанция в района на град Бухово.

Миналата седмица на първа инстанция магистратите прецениха, че той трябва да остане в ареста, сега обаче беше пуснат на свобода. В един момент Крокодила беше обявен и за общодържавно издирване и близо 4 години се укриваше от органите на реда.

Съдът пусна Крокодила той остава зад решетките заради друго обвинение
netinfo

Емил Милев бе задържан по дело на Софийска районна прокуратура за въоръжен грабеж, по което бе обявен за общодържавно издирване. Милев беше задържан на 24 ноември при специализирана полицейска акция на магистрала „Хемус”.

Бандата за магистрални грабежи „Крокодилите” нашумя преди няколко години. На 14 декември 2009 г. един от най-известните магистрални бандите в страната Димитър Митрев-Богровеца от групата на „Крокодилите”, беше убит при престрелка с полицията на магистрала „Тракия”, край Вакарел.

Групата се занимава от дълго време с магистрални грабежи. С нея са свързани имената на братята Емил Милев-Крокодила и Евгени Милев-Гейзо.