Софийският апелативен съд остави в ареста Константин Дамов, обвиняем за убийството на своя съсед - 41-годишния Иво Андреев, в района на "Женския пазар", в края на 2022 г. 

Съдебният състав потвърди изцяло определението на градския съд, тъй като са налице всички законови предпоставки Дамов да остане задържан. Решението е окончателно.

Адвокатът на обвиняемия поиска от съда да му наложи домашен арест с електронна гривна за проследяване, поради влошено здравословно състояние, но това беше отказано. Съдът прие, че има достатъчно данни по делото да се предположи, че мъжът е извършител на убийството. При разследването са събрани видеозаписи, свидетелски показания, експертизи.

По делото стана известно още, че Дамов е убил своя съсед Иво Андреев с един изстрел в гърба и три контролни в главата. Поради това, което е извършил, съдът приема, че има опасност той да се укрие, ако му бъде наложена по-лека мярка.

След убийството на Женския пазар: Близките на жертвата искат справедлива присъда

Според тях поведението му ескалирало в неконтролируема агресия, довела до убийство вследствие спор за врата в общия им двор. Близките на жертвата твърдят, че са подавали множество сигнали срещу бившия военен, но резултат нямало.

Според съда има опасност Дамов да извърши ново престъпление, ако бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение.
nova.bg