Студенти се събраха пред Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в столицата, за да се включат в антиправителствените протести.

Исканията им са същите като на протестиращите през последните месеци - оставка на правителството, начело с премиера Бойко Борисов, предсрочни парламентарни избори и оттегляне на поста на главния прокурор Иван Гешев. Младите хора не са единствено от Алма Матер, към тях се присъединиха и студенти от други висши учебни заведения.

„Протестираме заради всичко случващо се в тази държава, но най-вече през последната една година. Свидетели сме на абсурд след абсурд. Нещо, което в една европейска държава е невъзможно. При първия гаф си подават оставките и напускат постовете си, понасяйки своята отговорност. Тук това нещо го няма, нито един политик не е поел отговорността си. Затова излизаме да кажем, че от ден студентите започват твърдо заявяват своята позиция за оставка на правителството. Смятаме, че студентите са силата на общество, а идеята е да се обединим“, заяви Иван Гълъбов, студент по Регионално развитие и политика в Геолого-географския факултет на СУ.
БГНЕС