/ Софийски зоопарк
Столичният зоопарк честити "петък 13-ти" със снимки на черните ягуари Жан и Жак във фейсбук страницата на зоологическата градина. На снимките се вижда как ягуарите се забавляват, а отправените пожелания са за късмет и слънчев октомврийски уикенд. 

Жан и Жак са обитатели на зоологическата градина в София от март тази година. Те са и първите представители на вида от съществуването на зоопарка. Тогава директорът на зоопарка Добромир Бориславов обясни, че е отнело две години преговори, защото за ягуарите има много кандидати от Европейския съюз, които предлагат добри условия за отглеждането им. Бориславов посочи, че освен че животните са редки, те са и едни от най-трудните за гледане, защото не подлежат опитомяване.

Ягуарите Жан и Жак са братя. Животните са били в карантина при идването им от Parc des Felins във Франция, където са живели със своите родители. Днес вече посетители на Софийския зоопарк, могат да им се насладят. 

Петък 13-и: Странни случки от фаталния ден през годините (ГАЛЕРИЯ)

В края на септември част от Софийския зоопарк станаха и два индийски слона. Женските индийски слоници с имена Фрося и Луиза пристигнаха със специализиран транспорт вечерта в

Софийския зоопарк на 20 септември след двудневно пътуване, съобщиха тогава от столичната зоологическа градина. И двата слона са изключително умни и се отличават с ярка индивидуалност, посочват от Софийския зоопарк. 

Николета Василева/БТА