Дежурните екипи на Столичния инспекторат са на терен и контролират дейностите на почистващите фирми. Аварийните екипи на общината също извършват обходи в града. За това информират от пресцентъра на Столичната община относно обстановката в града във връзка с метеорологичната обстановка. Над София днес валя обилен сняг. Извършени са обработки със смеси срещу заледяване и почистване на сняг.

Над 140 снегопочистващи машини извършваха обработки, отбелязват от общината. През деня се обработваха улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в районите и частично вътрешно-квартални улици, както и Южната дъга на Околовръстен път и общински пътища. Обработени със смеси срещу заледяване са и мостове и стръмни участъци, казват още от общината. Извършени са двукратни обработки на прилежащите пространства към спирки на градския транспорт и подходите към подлези. В планината Витоша са опесъчени планински пътища „Бояна“ – местност Златни мостове и „Драгалевци“ – хижа „Алеко“.

Изненада ли ни зимата: Каква е обстановката у нас след започналите снеговалежи (ОБЗОР)

Столичната община осигурява закрила и храна за нуждаещите се останали без дом хора. В Центъра за временно настаняване на Столичната община през последните два дни са настанени трима души. Гражданите могат да подават сигнали за бездомни хора на телефон 112, напомнят още от пресцентъра на общината. 

Днес в страната бе в сила предупреждение от втора степен - оранжев код, за 14 области от Западна и Централна България, и от първа степен - жълт код, за останалата част от страната, за усложнена зимна обстановка.
Борислава Бибиновска/БТА