Гражданското движение "Спаси София" ще се превърне в партия. Това съобщиха от сдружението на страницата си във Facebook.

"Създаваме партия Спаси София. Преди 14 г. започнахме като трима съмишленици, които повярваха, че и от нас зависи в какъв град живеем. Днес каузата ни да спасим София увлича стотици специалисти - архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти и преди всичко активни граждани от целия град", гласи съобщението на страницата.

"Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал - готови сме да поемем отговорност за решаване на проблемите на София", заявяват още от "Спаси София".

Протест срещу Йорданка Фандъкова пред общината

"Затова обединяваме (и)дейните хора, ангажирани с града, които имат капацитет, енергия и знания. В борбата за по-добра София са нужни не само кмет, но и общински съветници и отдаден екип от експерти. Партия Спаси София ще е платформата, която ще позволи нашият екип от професионалисти да работи ефективно в полза на града ни и да решава пренебрегваните проблеми", анонсират още от движението.

През 2019 г. движението се включи в кандидаткметската надпревара за столицата, като издигна Борис Бонев за кмет на София. Той впоследствие влезе в Столичния общински съвет като независим общински съветник.