Следим трафика в столицата през интернет
Следим трафика в столицата през интернет / снимка: DarikNews

В София започва работа Единен информационен център към Центъра за градска мобилност. От общината твърдят, че той ще подава точна и навременна информация за движението, графика и маршрутите на градския транспорт, транспортната обстановка, превозните документи, паркирането в "Синята зона". Този център ще приема и сигнали от ползващите услугите на градския транспорт.

Диспечерите ще отговарят на телефон 0700 13 233, на цената на един градски разговор. Центърът за градска мобилност обедини Столичната компания за градски транспорт и "Паркинги и гаражи" и сега отговаря както за движението на обществения транспорт, така и за "Синята зона" и светофарните уредби. През сайта на компанията на адрес http://www.sumc.bg/bg/ може да се влезе в т. нар. "виртуални табла", където се вижда кога дадено превозно средство ще бъде на съответната спирка.

Информацията се обновява в реално време чрез GPS. Маршрутната мрежа на Центъра за градска мобилност се състои от 42 градски автобусни линии, 16 трамвайни, 9 тролейбусни, една непълна метролиния. На тел 0700 13 233 ще се получава и информация, свързана с т.нар. "заскобяване" и репатриране на автомобили с "паяк".