Дончо Барбалов
Дончо Барбалов / БГНЕС
Ремонтирано наскоро трасе по бул. „К. Величков“ - с пукнатини по асфалта
100296
Ремонтирано наскоро трасе по бул. „К. Величков“ - с пукнатини по асфалта
  • Ремонтирано наскоро трасе по бул. „К. Величков“ - с пукнатини по асфалта
Ремонтираното наскоро споделено автобусно и трамвайно трасе на столичния булевард „Константин Величков“ вече е с пукнатини по асфалта. За това алармираха от „Спаси София“. Заместник-кметът Дончо Барбалов уточни, че от Общината знаят за проблема и имат решение. То обаче ще се реализира на практика едва когато времето се затопли.

Трамваите тръгнаха отново по улица „Граф Игнатиев”
 
Ремонтните дейности по трасето от булевард "Възкресение" до "Сливница" по "Константин Величков" беше завършено само преди два месеца. Въпреки това по трасето вече има сериозни пукнатини, алармира Гергин Борисов от "Спаси София": "Асфалтът по цялото му протежение южно от бул. "Тодор Александров" вече е в пукнатини, някои от които са притеснително дълбоки и широки, като до пролетта едва ли ще оцелеят и отново ще започне да има парчета липсващ асфалт".

Вандали изкъртиха ограничители край трамвайното трасе на „Графа“
 
Заместник-кметът Дончо Барбалов уточни, че решение на проблема има, но засега няма как да бъде изпълнено: "Договорът с предишния изпълнител беше прекратен в края на октомври. Ноември беше възложено на общинската фирма "Софинвест", но не им стигна времето на колегите да приключат цялата работа, така че обектът в момента е замразен. При затопляне ще бъде довършена цялата работа и всички тези неща, които възмущават както нас, така и гражданите, ще бъдат отстранени. За трамваите със сигурност не е проблем. Има пукнатини на няколко участъка, запознати сме със случая. Не е новина. Имаме решение, но е необходимо да се затопли времето, за да може да се завърши фугата между трамвайната лента и асфалта".
 
Йорданка Фандъкова: Научихме си урока, че само работа не е достатъчна (ВИДЕО)

Към момента няма и кой да бъде глобен за дупките, тъй като все още обектът не е завършен и платен, допълни Дончо Барбалов. Крайният срок за завършване ще бъде съобразен с атмосферните условия и засега не е ясен.