Стотици млади хора, които протестират срещу присъствието на мигранти в страната, преминаха покрай сградата на Министерски съвет.

Около сградата имаше засилено полицейско присъствие и части на жандармерията. Протестиращите преминаха мирно под звуците на патриотични възрожденски песни.

NOVA


Протестът е под надслов „Вън мигрантите от София“. Участниците категорично не желаят да бъдат свързвани с политически партии и се разграничават от всякакви опити да бъдат въвлечени в подобни разговори.

Исканията им са за изключителен строг контрол при допускане на мигранти у нас, както и забрана те свободно да се придвижват в града. На този фон полицията с поредна спецоперация с цел недопускане отново на случаи на бой между мигранти или между мигранти и български граждани.

Булфото


Около градинката на църквата, както и в периметъра на МВР, полицейското присъствие е изключително засилено. Стотици полицаи охраняват протестиращите и не допускат безредици.

“Протестираме, защото в държавата се извършва национално предателство и националната сигурност е застрашена”, заяви по-рано Симеон Славчев от партия МИР.

Булфото


“Предупреждаваме повече от месец, че в страната пристигат мигранти. Т.нар. "правителство на сглобката" допусна това да се случи с половин Шенген. Това дори не е половин Шенген, а подигравка с българските граждани. Връщат ни мигранти, виждате, че през последните няколко дена напрежението в столицата нарасна - набиха малки деца. В момента българските семейства са застрашени”, добави той.

Булфото

Булфото

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС