/ БГНЕС, архив
Протест пред съдебната палата обедини бащи, които са лишени от лични контакти с децата си. Според протестиращите е нужно да се въведе механизъм, който да им осигури срещи с децата им, когато се сблъскат с отказ от другата страна. По думите на един от организаторите Стефан Стефанов резултат от действията на отговорните институции няма.

Близо 15 бащи се събраха пред съдебната палата в столицата. Причината за тяхното недоволство е, че когато родителят с възложени родителски права откаже да предаде детето, в отреденото от съда време, нито една институция не може да им помогне. Такъв е случая на Стефан Стефанов, който твърди, че не е виждал момченцето си повече от година.

"От 15 месеца майката на сина ми осуетява контактите ми с детето, въпреки че има в сила влязло съдебно решение, изпълнителен лист... Сезирал съм всички институции - от социалните служби, през полицията и прокуратурата. Няма резултат от техните действия", обясни бащата.

По думите на протестиращите сред най-неизпълняваните съдебни актове е именно решението, с което се определя време за преки лични контакти между родител и дете.
БГНЕС, архив