Председателят на Столичния общински съвет поясни, че е станала грешка и пространството, което ще бъде използвано, е доста по-малко
Жители на квартал „Хиподрума” сигнализират, че на територията на парка в квартала ще бъде изградена Национална спортна база по петанк, предава NOVA.

По първоначална информация тя ще заема площ от 13 декара или иначе казано почти целия парк. Председателят на Столичния общински съвет поясни, че е станала грешка и пространството, което ще бъде използвано, е доста по-малко.

Шефът на СОС: С наближаването на местните избори започват провокациите от кандидати за евтина слава

„Това игрище има съвсем друго предназначение. То е създадено за спорт и за нуждите на хората от квартала", разказват недоволни граждани.

По думите им с течение на годините игрището спира да се поддържа от общинската администрация, като хората от квартала на свой ред взимат необходимите мерки. 

„Имаме нужда това игрище да остане със свободен достъп”, категорични са те. "На вчерашната среща в Столичния общински съвет ни беше обещано, ако имаме конкретен план, по който това място да се възстанови, той да бъде предвиден при следващото разпределение на бюджета.

Следователно ние се задействахме, като към момента тече анкета как да се осъществи това", споделят още жители на квартала. 
nova.bg