/ DarikNews.bg
Психично болен простреля полицай (СНИМКИ)
98868
Психично болен простреля полицай (СНИМКИ)
  • Психично болен простреля полицай (СНИМКИ)
Психично болен простреля полицай в София. Униформеният служител от Трето районно управление Георги Йовчев се отзовал на сигнал, но когато пристигнал на адреса, бил прострелян. Раненият полицай е настанен в "Пирогов" и е контактен. Стрелецът, който е син на известния оперен певец Марио Бръзицов, е задържан.
 
Сигнал за агресивен психично болен човек е подаден в 11:29 часа. На тел. 112 се обадила майката на 21-годишно момче, като съобщила, че синът и буйства. На адреса в столичния квартал "Илинден" отишли двама полицаи. В момента, в който майката отворила вратата на униформените, синът й се опитал да я простреля, но улучил в лицето един от полицаите.
 
Простреляният полицай е контактен и стабилен

прострелян полицай София
DarikNews.bg

 
21-годишното момче е син на известния оперен певец Марио Бръзицов. Семейството живее в Страсбург. По разкази на съседите родителите на момчето се връщат за по една-две седмици в България през лятото. Съседите от блока твърдят момчето да е създавало неприятности до момента.
 
"Родителите живеят в чужбина, работят там. Момчето лично не го познавам. Знам, че имат дете, но дотук. Не съм чувал да създава проблеми. В този апартамент никой не живее. Идват лятото за по около седмица-две. Днес нищо не съм чул. Говорих с майка ми, която каза, че е чула изстрел и че са дошли полицаи, които са отвели едно момче", разказа съсед.

прострелян полицай София
DarikNews.bg

 
По непотвърдена информация момчето е употребявало наркотични вещества. Негови връстници, живеещи в квартала, разказват, че е бил конфликтен, рядко комуникирал с хората и ходел с бръсната глава и качулка.
 
Извършителят е задържан, а раненият е настанен в "Пирогов". Полицаят е контактен е и му предстои антибиотично лечение. Психично болното момче не е било регистрирано до момента.
 
Все още част от съседите не могат да влязат във входа си, защото се извършват огледи на мястото.