/ БГНЕС
Простреляният полицай е контактен и стабилен
98864
Простреляният полицай е контактен и стабилен
  • Простреляният полицай е контактен и стабилен
Простреляният в София полицай Георги Йовчев е контактен и в стабилно състояние. Това съобщиха на брифинг главният секретар на МВР ст. ком. Младен Маринов и директорът на СДВР ст. ком. Ивайло Иванов.
 
Сигналът до полицията е подаден тази сутрин от майката на стрелеца, която казала, че синът й е в неадекватно състояние от няколко дни. При пристигане на полицейските екипи на място, той извадил оръжие и стрелял по майка си, но уцелил полицай.
 
Простреляха полицай в София (СНИМКИ)

Младен Маринов: "Позвъняват на звънеца, майката отваря. В момента, в който тръгват по коридора съшият произвежда изстрел по посока на майката. Там са били и колегите. Бързо са реагирали, като са го неутрализирали в опит да не произведе следващ изстрел. Задържан е, но вследствие на това е наранен колегата - 34-годишен служител на Трето районно с 10 години стаж. Разговарях с него, в стабилно състояние е. Слава Богу, куршумът не е засегнал кръвоносни съдове, така че да има опасност. Най-вероятно става въпрос за самоделен пистолет, но това тепърва ще се провери".
 
Ивайло Иванов: "Този човек до преди месец е живял в чужбина. Майката е подала сигнал днес, че лицето се държи от няколко дни неадекватно и има данни, че може да прояви агресия. Колегите са реагирали веднага".