Продължава ремонтът на жълтите павета на площад Народно събрание. Мястото около сградата на парламента е затворено за движение на автомобили, предаде БГНЕС.

Площадът пред парламента е затворен за движение на автомобили вече две седмици, а пешеходците минават покрай сградата на НС отстрани на металните заграждения, както и по заобиколни маршрути.

При самото демонтиране някои от паветата са повредени. Демонтирани са и пътните знаци. Очаква се ремонтът на площад „Народно събрание“ да продължи до 10 септември 2022 г.

Павираната улица „Московска“, която също ще бъде ремонтирана, се очаква от септември да се превърне в пешеходна в зоната от паметника „Васил Левски“ до улица „Г. С. Раковски“. До първото десетдневие на септември ще продължат и ремонтните дейности по бул. „Цар Освободител“, между бул. „Васил Левски“ и улица „15-ти ноември“.

Забранени са престоят и паркирането на пътни превозни средства до 10 септември на югоизточната дъга на площад „Св. Александър Невски“, както и на улица „Московска“, между булевард „Васил Левски“ и улица „Дунав“.
БГНЕС