Продължава пренареждането и подмяната на жълтите павета пред сградата на Народното събрание, предаде БГНЕС.

БГНЕС

От събота площадът пред парламента е затворен за движение на автомобили, а пешеходците минават покрай сградата на НС, както и по заобиколни маршрути. При самото демонтиране някои от паветата са повредени. Демонтирани са и пътните знаци. Очаква се ремонтът на площад „Народно събрание“ да продължи до 10 септември 2022 г.

БГНЕС

Столична община ще подмени също и плочките по тротоарите, както и осветлението. Ще бъдат извършени още канализационни дейности и зелените площи ще бъдат облагородени.

БГНЕС

Павираната улица „Московска“, която също ще бъде ремонтирана, се очаква от септември да се превърне в пешеходна в зоната от паметника „Васил Левски“ до улица „Г. С. Раковски“. Ремонтът по улица „Московска“, между булевард „Васил Левски“ и улица „Дунав“ ще продължи до 10 септември. До 10 септември включително ще продължат и ремонтните дейности по бул. „Цар Освободител“, между бул. „Васил Левски“ и улица „15-ти ноември“.

БГНЕС

Забранени са престоят и паркирането на пътни превозни средства до 10 септември на югоизточната дъга на площад „Св. Александър Невски“, както и на улица „Московска“, между булевард „Васил Левски“ и улица „Дунав“.

БГНЕС

БГНЕС