/ Столична община
Площадката е последният елемент от първия етап на реконструкцията на парковата зона
Приключи изграждането на изгледната площадка в парк „Дружба“. Площадката е последният елемент от първия етап на реконструкцията на парковата зона. 

Столична община

Това показа проверка на кмета Йорданка Фандъкова, която посети обекта заедно със зам.-кмета с ресор „Зелена система, екология и земеползване“ Десислава Билева, председателя на комисията по екология в Столичния общински съвет Лорита Радева и кмета на район "Искър" Ивайло Цеков, съобщиха от Столична община.

Фандъкова провери изграждането на детски и спортни площадки в парка на езерото „Дружба“ (СНИМКИ)

Изгледната площадка се намира на един от склоновете около езерото в "Дружба" и се изгражда със средства, осигурени от Столичната община. По време на реконструкцията е изградено ново осветление и е положена нова филцова екологична настилка, каквато  се среща в някои европейски паркове. 

Геопластика с алпинеум разделя парковото пространство от улицата като осигурява повече спокойствие и тишина в зоната за отдих, а спускащата се към езерото каменна река напомня на витошките морени.

Столична община

Съществуващата растителност на територията на обекта е запазена и допълнително обогатена с над 30 нови вида. Сред тях са японска вишна, берберис, японска дюля, пираканта, чинар, люляк, ружа и други.

Разположените амфитеатрално 52 пейки дават възможност за провеждане на събития на открито. От днес на входа на парка е поставен и светещ надпис с името на парка - „Дружба“.

Столична община

Първият етап на реконструкция на парка включваше изграждане на две тематични детски площадки, предназначени за различна възраст, кучешки площадки, фитнес на открито и част от алейната мрежа.

Кметът Фандъкова посочи, че при следващия етап на реконструкцията ще бъдат включени части от парка, които в момента са частна собственост. Необходимо е четирите терена да бъдат придобити от Столичната община, за да може да се направят необходимите инвестиции за укрепване на ската и подмяна на настилката.