Премахнат е незаконен павилион на тротоара на ул. „Иван Асен" и бул. „М. Еминеску" в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столичния общински съвет (СОС).

От 9 месеца се придвижва процедурата и съдебните дела по премахването на този обект, но вече пространството е освободено, заяви председателят на СОС Георги Георгиев, който присъства на премахването.
 

павилион софия премахване
БГНЕС

 
Главният архитект на София арх. Здравко Здравков и директорът на "Общински строителен контрол" Цветан Тодоров полагат ежедневни усилия за това градът да е уреден, приветлив и най-вече безопасен. Те имат грижата Наредбата за преместваемите обекти да бъде спазвана и да важи за всички, посочи Георгиев. Той каза, че за 2022 г. благодарение на работата им са премахнати над 350 незаконни преместваеми обекти и над 1 300 своеволно поставени гаражни клетки.

Махат павилионите при столичния КАТ

Припомняме, че през юли 2022 г. СОС прие изменения и допълнения в Наредбата за преместваемите обекти, за рекламните, информационните и монументално-декоративните елементи на територията на Столична община. Целта на промените беше да има сигурност, ясен контрол, разписани правила за преместваемите обекти. Предложенията за промени в нормативната уредба бяха инициирани от председателя на СОС Георги Георгиев.
София Господинова/БТА