/ dariknews.bg
Започна процедура по премахване на 11 павилиона от столичната улица „Лъчезар Станчев“ до входа на столичния КАТ.

Всички 11 преместваеми обекта са без валидно разрешение за поставяне и одобрени схеми от главния архитект на Столична община. Част от разрешенията за поставяне са изтекли преди над десет години, а други обекти изобщо нямат издадени.

Това е установила съвместна проверка на администрацията на район „Изгрев“, заедно със служители на Дирекция „Общински строителен контрол“ към Направление „Архитектура и градоустройство“ към СО, казаха от там.

Съставени са 11 броя констативни актове, които са изпратени на Направление „Архитектура и градоустройство“, за да бъдат връчени на собствениците на павилионите. След издаването на заповедите от страна на главния архитект ще се пристъпи към последващите действия по премахването им. „Премахване на незаконните павилиони трябва да продължи. В район „Изгрев“ в последните месеци предприехме няколко такива акции. Тези обекти не само загрозяват града, но понякога представляват и опасност за гражданите, заради незаконно връзване към електричество или компрометираните конструкции“, заяви кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев. 
БГНЕС