Нерегламентираното гето в район „Лозенец" е премахнато, съобщиха от Столичния общински съвет (СОС).

Председателят на СОС Георги Георгиев провери на място как върви работата по почистването на установеното преди месец гето в район „Лозенец".

Тогава граждани, с които се срещна Георгиев, се оплакаха от системен тормоз, кражби и посегателства, причинени от самонастанилите се обитатели в изоставените сгради, които нямат право да ползват невъведени в експлоатация имоти и живеят в тях без електричество и течаща вода.



Инвеститорите в жилищните сгради са бездействали и затова се е стигнало дотук. След намесата на председателя на СОС и благодарение на работата на екипите на МВР, обитателите на гетото вече не са там, извършени са проверки за бездомни кучета и екипите на общинските дружества по чистота извършват почистване и извозване на отпадъци.

Шефът на СОС: Най-голямата гордост е преходът, който направи градският транспорт

Сградата със самонастанили се не е само една, незаконни обитатели е имало в още седем сгради в комплекса. По разпореждане на заместник-кмета по екология Десислава Билева, ОП "Екоравновесие" направиха проверка за бездомните кучета в района, които са притеснявали децата и техните родители.

Ние заедно с органите на реда си свършихме нашата работа, оттук нещата са в ръцете на районния кмет Константин Павлов, коментира още Георгиев, цитиран от пресцентъра на СОС.
София Господинова, БТА