/ iStock/Getty Images
Внесоха обвинителен акт в съда срещу 42-годишен мъж за измама, извършена в условията на опасен рецидив в София, съобщиха от прокуратурата.

За времето от 9 до 14 октомври 2021 г., при условията на продължавано престъпление - с три деяния, обвиняемият с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 900 лева е възбудил заблуждение у различни хора и с това е причинил имотна вреда.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като обвиняемият е осъждан ефективно на „лишаване от свобода“ за идентично престъпление.

Хванаха мъж за множество измами за над 100 000 лв. в цялата страна

На 9 октомври 2021 г. в магазин в търговски център на бул. „Черни връх“, обвиняемият заблудил продавач-консултанта, че е служител на магазин за бижута и се е разбрал със собственика на магазина, да получи 400 лева капаро, което да му бъде заплатено от оборота.

Продавачката повярвала на думите на обвиняемия и му дала исканата сума. На 13 октомври 2021 г., обвиняемият отишъл в същия МОЛ, но в друг магазин, където заявил на продавачката, че се е разбрал с управителя на магазина да му бъдат дадени 300 лева от оборота за обувки, който управителят бил харесал в магазина, в който работел обвиняемият.

На 14 октомври 2021 г. обвиняемият отново посетил търговския център. Този път се представил за служител на магазин за часовници. Той отишъл в магазин за бижута и заблудил жена, че е приятел на управителят и двамата са се разбрали служител в магазина да му даде 200 лева от оборота.

Жената дала сумата на мъжа. След като той напуснал магазина, тя се свързала с управителя и разбрала, че е била измамена. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването са разпитани свидетели, които сочат него като автор на деянието. Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в Софийски районен съд.