/ iStock/Getty Images
Двама братя от Пазарджик - на 43 и 48 години, ще бъдат съдени по обвинителен акт на Районна прокуратура-Варна, внесен в съда.

Арестуваха мъж за серия измами в столицата

Двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми за това, че в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор, те мамили граждани и им причинили вреда в големи размери, съобщиха от обвинението.

Обвиняемите били управители на дружество с предмет на дейност проектиране, изработване и монтаж на метални конструкции. В началото то било създадено с цел в действителност да извършва дейност по изработка на такива.

Впоследствие обаче фирмата нямала капацитета и възможността да изпълнява възложените ѝ дейности. За целта следвало да са налични служители с необходимите технически познания и квалификация - инженери, проектанти и други, каквито тя нямала.

Въпреки това двамата братя решили да продължат да предлагат проектиране, изработка и монтаж на сглобяеми къщи с метални конструкции и други изделия от такива материали, за каквато дейност нямали нито физическата, нито техническата възможност.

Мъж от Видин измами 20 души за работа в Англия

В периода от октомври 2014 година до май 2017 година те успели да въведат в заблуждение седем души от различни градове на страната и да ги измамят, че ще проектират и построят за тях „до ключ“ различни обекти.

Общата сума, с която те ощетили своите жертви била 217 817, 90 лева. Предстои делото срещу обвиняемите мъже да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 8 години.