/ iStock/Getty Images
Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняем на 18 г., за това, че управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, след употреба на наркотични вещества, а именно 3,4-метилендиокси-метамфетамин (екстази, MDMA), съобщиха от обвинението.

На 19 октомври 2020 г., около 00:35 часа, обвиняемият управлявал лек автомобил по бул. „Драган Цанков“ в София. По същото време и на същото място той бил спрян за проверка от служители на 04 РУ-СДВР.

Обвиняем за шофиране след коктейл от дрога и с чужди табели отива на съд

В хода на проверката полицейските служители забелязали, че той бил видимо притеснен, отговарял несмислено, а на моменти и несвързано. В тази връзка на мястото били изпратени служители на отдел „Пътна полиция“-СДВР, които извършили проверка на обвиняемия за употреба на наркотични или упойващи вещества.

Проверката дала положителен резултат за употреба на метамфетамин. За установеното обстоятелство на него бил съставен акт за установяване на административно нарушение, като заедно с акта му бил издаден и талон за изследване.

След това той бил придружен от органите на реда до медицинско заведение, където дал проби за изследване. В хода на разследването било установено, че обвиняемият Г. С. е управлявал моторно превозно средство след употреба на 3,4-метилендиокси-метамфетамин (екстази, MDMA), което е наркотично вещество включено в Списък I „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина“, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

По случая било образувано досъдебно производство. Предстои делото срещу него да продължи в Софийски районен съд.