Униформените са обвинени за три различни престъпления
Прокуратурата обвини двамата полицаи, свързани с катастрофата, причинена от Димитър Любенов. От държавното обвинение припомнят, че тя стана на 25 септември на Околовръстния път на София.

Загина френски гражданин. Имаше и пострадала жена. 

Прокуратурата разкри подробности за катастрофата на Околовръстното в София

Полицаите са обвинени за три различни престъпления, обяви градският прокурор на София Илиана Кирилова. Двамата служители на реда са обвинени за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата.

Те са отстранени от длъжност. Полицаите са спрели Любенов и са видели, че е във видимо нетрезво състояние, е трябвало да го спрат и да предприемат съответните мерки.

Обвинението на единия полицейски служител е за това, че е приел подкуп от 200 лева, но не е ясно дали с другия полицай са си ги разделили.

Иззети са телефоните и на двамата служители на реда. Единият телефон е отворен, направена е експертиза и не е установена предишна комуникация.

Телефонът на другия служител е със специфична марка, което означава, че трябва да бъде представен съответния код, за да може да бъде отворен, който към момента обаче не е даден.

Оставиха в ареста обвинения за тежката катастрофа на Околовръстното

Образувани са две дела – едното е за самото ПТП, което е причинено, а другото е срещу двамата полицейски служители.

По досъдебното производство по самото произшествие има данни, че обвиняемият е карал със 195 км в час по време на катастрофата, допълва БГНЕС.

 
Димитър Абрашев/БТА